Aanschaf

Een puppy kopen

U zocht op op “

Eerste hulp bij een nieuwe pup: tips voor de komst van je eerste puppy.

Ben je aan het kijken of je misschien een puppy wilt, of heb je al een schattige pup op het oog om te kopen? Maar ben je nog niet helemaal zeker waar je allemaal aan moet denken als de pup daadwerkelijk van jou is? Wij geven je graag wat tips voor de periode voordat je pup komt, de eerste dag van je pup en daarna. Ook vind je verderop een checklist met spullen om van tevoren aan te schaffen.

Voor de komst van je pup

De komst van een puppy kan veel voorpret opleveren. Je kan denken over wat je later allemaal met je trouwe nieuwe vriend gaat doen, welke kunstjes je hem gaat leren, welk speelgoed hij krijgt, enzovoort. Voor je nieuwe viervoeter wil je graag de beste start hebben. Je kan nu al je voorpret vergroten door te beginnen met je huis puppyproof te maken en een aantal benodigdheden (en natuurlijk leuke dingen) te gaan kopen.

Een puppyproof huis

Ga eens op handen en knieën het huis door om te kijken welke problemen je allemaal kan veroorzaken. Hierdoor kan je een goed beeld vormen van de mogelijke gevaren. Zo is het verstandig om alle losse kabels op te bergen. Zorg ervoor dat je pup deze niet rustig door kan liggen bijten. Daarnaast is het ook slim om te kijken naar de planten die je in huis hebt. Er zijn een aantal planten die heel leuk zijn, maar ook giftig voor honden. Deze giftige planten voor honden kan je beter buiten bereik van de hond zetten

De juiste benodigdheden voor een puppy

Naast dat je jou huis puppyproof kan maken is een nieuwe pup ook een goed excuus om te gaan shoppen. Het is handig om de meeste benodigdheden al in huis te hebben voordat je pup komt. Een van de belangrijkste dingen om in huis te halen is een mand of een bench. Een bench kan goed gebruikt worden bij puppy’s die erg enthousiast zijn en soms afgeremd moet worden. Een bench kan dan zorgen voor een verplicht moment van rust. Let erop dat de hond altijd rechtop in de bench kan zitten, ook als hij uitgegroeid is. De bench wordt de veilige plek van de hond, daarom is het belangrijk om de pup niet voor straf de bench in te doen. Ook kun je dit artikel over benchtraining lezen of contact opnemen met een hondentrainer bij jou in de buurt.

Naast een bench is het ook verstandig om kauwmateriaal in huis te halen. Hiermee voorkom je dat je schattige puppy de schrik van elke schoen in huis wordt. Hieronder staat een checklist van alle materialen die je al aan kan schaffen.

Photo

Checklist benodigdheden voor een puppy

 

 • Voeding, geschikt voor puppy’s
 • Snacks om sporadisch te geven
 • Drink- en voerbakken
 • Mand en/of bench
 • Kussen of kleed voor in de mand/bench
 • Speelgoed
 • Speciaal kauwmateriaal
 • Beloningstasje en beloningen
 • Poepzakje
 • Halsband of tuig met riem en penning of adreskoker
 • Veiligheidshesje of lampje voor in het donker
 • Borstel
 • Vlooienkam
 • EHBO-setje
 • Nageltang
 • Tekenpincet
 • In overleg met dierenarts: middel tegen wormen, vlooien en teken.

Naast al deze benodigdheden kun je bedenken of je het nodig vindt om een verzekering voor je hond af te sluiten. Meer weten over een huisdierenverzekering? Neem contact op met een dierenprofessional bij jou in de buurt!

Voor het eerst naar huis met je puppy

Je hebt alle puppybenodigdheden in huis, het huis is puppyproof en het is nu eindelijk zo ver! Vandaag komt je puppy. Hier geven wij een aantal tips om deze dag in goede banen te leiden, te beginnen bij het vervoer van je nieuwe pup.

Je puppy vervoeren met de auto

Tip 1: Om te beginnen zal je jouw pup waarschijnlijk ophalen bij de fokker. Als dit toevallig heel dichtbij is, is daar niet zo veel voorbereiding voor nodig. Is de fokker verder weg dan zal je al snel met de auto gaan. Het beste is dan om iemand mee te nemen. Deze persoon kan de pup op schoot houden. Weg gaan uit zijn bekende omgeving is voor de pup al erg spannend, laat staan in zo’n vreemd voertuig rijden. Door bij iemand op schoot te zitten kan de pup gerustgesteld worden. Tip 2: Als niemand beschikbaar is om met je mee te gaan is het belangrijk dat je een reis bench meeneemt, om je pup veilig te kunnen vervoeren. Als je van plan bent om je hond vaker met de auto mee te nemen is deze bench sowieso handig om te hebben. Zorg ervoor dat je pup, ook als hij straks ouder en groter is, rechtop in de bench kan zitten. Tip 3: Neem iets absorberend, zoals een handdoek, mee. Het is goed mogelijk dat je pup van de zenuwen een plasje doet of last krijgt van wagenziekte. Hier kan je meer lezen over autorijden met een hond. Voor vragen of tips kan je contact opnemen met een hondentrainer bij jou in de buurt

Nu ben je helemaal klaar voor de dag dat jouw pup komt! Veel plezier samen! Wil je je ook vast voorbereiden op de eerste dag van jouw nieuwe puppy in huis? Lees dan het artikel ‘Nieuwe pup in huis: dit kun je verwachten.