Hondenschool

Jouw huisdier in vertrouwde handen bij Dierenwelzijncentrum In 't Veld in Haaren

Dierenwelzijncentrum In 't Veld in Haaren

Dierenwelzijncentrum In 't Veld is gevestigd in een voormalige boerderij in Haaren N.Br. Bijna 20 jaar geleden besloten wij, Frans en Anjo Brock-Pollaerts, een deel van onze boerderij in te richten voor de opvang van honden. In eerste instantie alleen voor de vakantieopvang van pups van onze eigen beagles die we op kleine schaal fokten.

In de loop der jaren groeide het pension en steeds meer hondenbaasjes brachten hun hond naar 'Frans en Anjo' of naar 'de beagleboerderij'. Inmiddels is de boerderij volledig ingericht voor de verzorging van honden en katten en bestaat Dierenwelzijncentrum In 't Veld uit veel meer dan alleen een dierenpension. Naast de opvang van honden en katten kunt u er terecht voor hondentrainingen, workshops en een bezoekje aan de trimsalon. Daarnaast is het specialisme in beagles verder uitgediept.

Het pension mag nog steeds veel beagles en andere brakken verwelkomen en onder de naam Uit 't Leyedal worden ook nog steeds prachtige beaglepups gefokt. Ons gezin. Wij zijn Frans & Anjo Brock- Pollaerts. Wij hebben de dagelijkse leiding en wonen bij het pension.

We hebben twee kinderen: onze zoon Corijn (1998) en onze dochter Amber (2000). We zijn in 1996 gestart vanuit onze passie voor dieren, honden, beagles in het bijzonder, en runnen het dierenwelzijncentrum sindsdien met veel liefde en plezier.

Ons team

Ons team bestaat uit een groep enthousiaste, vaste medewerkers en weekendhulpen die niets liever doen dan met dieren werken. Veel van onze collega's zijn al vele jaren bij ons werkzaam en zijn ervaren in de verzorging. Ze zijn lief voor de dieren, consequent en hebben goed oog voor de gesteldheid van een dier, waardoor in geval van ziekte snel en adequaat gehandeld wordt. We zijn heel blij met ons goede team en kunnen zonder hen de benodigde zorg voor uw huisdier niet bieden. Met z'n allen staan we voor uw hond of kat klaar. De grootste beloning komt natuurlijk van de dieren als ze enthousiast ons als 'vakantiebaasjes' begroeten.

Als gespecialiseerde medewerkers hebben we hondentrimsters en hondentrainers in dienst. Hondenpension. Vertrouwd adres voor vakantieopvang. Of u nu langere tijd op vakantie bent, er een weekendje tussenuit gaat of slechts een enkele dag opvang nodig heeft. U gaat een stuk rustiger de deur uit als u weet dat uw hond in goede handen is. Dierenpension In 't Veld is al vele jaren vertrouwd adres voor veel hondenbaasjes. Ons pension dat ingericht is in onze voormalige boerderij biedt volop ruimte voor de honden om te spelen, uit te rennen of juist even rust te zoeken. Honden 'hond' laten zijn.

Wij geloven in het zo natuurlijk mogelijk opvangen van de honden. In plaats van het separeren van de honden plaatsen wij de honden, als het kan, bij elkaar waardoor ze meer ruimte hebben en lekker samen kunnen spelen. De meeste honden voelen zich hier het prettigst bij. Honden zijn immers roedeldieren. Als honden bij elkaar worden geplaatst, matchen we ze zorgvuldig. Voor vrijwel iedere hond weten we een geschikt maatje te vinden. Rond etenstijd halen we de honden wel even uit elkaar zodat ze in speciale eethokken in alle rust en in eigen tempo kunnen eten.

Niet geschikt voor alle honden

Onze manier van werken is niet voor alle honden geschikt. We richten ons vooral op sociale honden, naar zowel mensen als soortgenoten. Het kan voorkomen dat u na een eerste verblijf het advies krijgt voor een volgende keer uit te zien naar een ander - meer geschikt - pension voor uw hond. Dit geldt regelmatig voor waak- en verdedigingshonden. Tevens hebben we besloten de volgende rassen niet op te vangen: Am.Buldog, Pitbullterrier, Staffordshireterrier, Staffordshire bulterrier, Boerboel, Bulterrier, Cane Corso, Dogo Argentino, Dogo Canaro, Tosa, Fila Brasileiro, Mastino Napoletano, Anatolische Herder, Mastin Espanol, Alano Espanol, Kaukasische Owcharka en kruisingen hiervan.

Kattenpension

Vertrouwd adres voor vakantieopvang. Of u nu langere tijd op vakantie bent, er een weekendje tussenuit gaat of slechts een paar dagen opvang nodig heeft. U gaat een stuk rustiger de deur uit als u weet dat uw kat in goede handen is. Dierenpension In 't Veld is al vele jaren vertrouwd adres voor veel katteneigenaren. We hebben diverse ruimtes voor de katten om te spelen, uit te rennen of juist even rust te zoeken. Al dan niet in gezelschap van andere katten. Altijd met de mogelijkheid naar buiten te gaan.

Hondentraining

Aan de slag met uw hond: leuk en belangrijk. Hondentraining is goed voor de gehoorzaamheid en voor de relatie tussen baas en hond. Daarnaast is het ook gewoon leuk om elke week een uurtje intensief met uw hond te werken.

Onze werkwijze

We bieden verschillende cursussen aan gericht op gehoorzaamheid en behendigheid en zoeken/speuren. We gaan daarbij uit van positieve trainingsmethoden: gewenst gedrag aanleren door belonen. We bieden training aan op 3 ochtenden in de week: woensdag, vrijdag of zaterdagochtend. Vanaf februari 2019 beschikken we over een overdekte trainingshal. Het merendeel van de trainingen geven we binnen. U kunt met uw pup ieder moment instromen: u kunt starten wanneer u wilt. U start dan in een speciale instroomgroep. De overige groepen starten op gezette tijden. Aanmelden training. In principe is het met pups of als beginner ieder moment mogelijk in te stromen in de training.

Heeft u specifieke andere wensen, neem gerust contact op.

Galerij

DSC_1967.JPG
DSC_4897.JPG
P8161818.JPG
20200818_104346(0).jpg
Afb_20120511_15749.JPG
Afb_20140608_17543.JPG
Afb_20140805_00573.JPG
Afb_20151001_21751.JPG