Status Keurmerkdrager

U zocht op op “

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk controleert naast kennis ook op ervaring en vaardigheden. Om aan diereigenaren betrouwbare informatie te kunnen geven, kennen we een status toe aan de Keurmerkdrager. Dat doen we zorgvuldig en daar nemen we de tijd voor. Hieronder staan de verschillende statussen beschreven.

Status Aspirant Keurmerkdrager

Een dierprofessional die in het aanmeldproces zit en die betreffende de kernwaardes vanuit dierenwelzijn, werkmethodes voldoet aan de actueel geldende normen. De afronding van het totale aanmeldproces kost tijd en gedurende die fase heet de Keurmerkdrager Aspirant. De Aspirant keurmerkdrager heeft 4 maanden de tijd om het aanmeldproces af te ronden. Na afronding wordt de Aspirant Volwaardig Keurmerkdrager.
 

Status Junior Keurmerkdrager

Een dierprofessional die net klaar is met een opleiding beschikt wel over de juiste actuele kennis, maar nog niet over de minimaal gewenste zelfstandige praktijkervaring. Gedurende een doorgroeifase hebben zij de status Junior, waarna ze kunnen worden toegelaten tot Status Volwaardig Keurmerkdrager. Deze doorloopperiode is een jaar, waarna door middel van een locatiebezoek met kwaliteitscontrole beoordeeld wordt of deze stap gerechtvaardigd is.
 

Status Volwaardig Keurmerkdrager

Een dierprofessional met uitgebreide actuele kennis en vaardigheden, die daar veel ervaring in heeft.