Samenwerking Martin Gaus Keurmerk en OHRA

U zocht op op “

OHRA heeft besloten om het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk voor gedragstherapie op te nemen in de polisvoorwaarden. Gedragstherapie door onze keurmerkdragers gedragstherapie wordt vanaf heden vergoed in een aanvullende dekking van de huisdierenverzekering na doorverwijzing door de dierenarts.  

Op basis van de toelatingscriteria, die het Keurmerk hanteert en de manier van toetsen (aangeleverde informatie in combinatie met toetsing in praktijk) is er vertrouwen in het professionele kwaliteitsniveau van de aangesloten gedragstherapeuten. Samen met de verplichte na- en bijscholing en inspiratiedagen die door het Keurmerk worden aangeboden, waarbij het realiseren van samenwerking en verbinding tussen de professionals een vaste waarde is, zorgen we voor een krachtig systeem waarin preventie een hoofdrol speelt. Voorkomen is beter dan genezen  geldt voor het dier, waarvan het welzijn beter wordt geborgd, maar ook voor het systeem van verzekeren wat daardoor betaalbaar blijft. Uiteindelijk zullen we het allemaal samen moeten doen.  

Door deze samenwerking verbinden we de betrouwbaarheid van de keuze voor een goede gedragstherapeut met de optimalisatie van advies, ondersteuning en behandeling van het dier en werken we actief mee aan het verbeteren van het dierenwelzijn.