Denk 'Out of the box' tijdens de inspiratiedag hond & kat

U zocht op op “

Dierprofessionals opgelet! Op zaterdag 25 juni dagen we jullie tijdens de Inspiratiedag ‘Out of the box’ uit om eens op een andere manier naar je dagelijkse werk te kijken en daar over na te denken. Je kunt op locatie, maar ook online meedoen.

Professor Jan van Hooff, Sandra Mur-Bekaert en Marsha Reijgwart, drie heel verschillende toonaangevende sprekers, zullen boeiende en prikkelende presentaties verzorgen. Daarnaast ga je actief in gesprek met collega’s. We weten heel veel, maar tijdens deze bijzondere dag zul je ontdekken dat er nog veel meer is waarvan je kunt leren.

Kijk door de ogen van een ander op de inspiratiedag zaterdag 25 juni! Lees meer informatie en meld je aan via deze website.

Meld je aan

Sprekers

Jan van Hooff over de herkomst van huisdieren

Professor Jan van Hooff zal iets vertellen over de herkomst van onze huisdieren. Soms zijn dat huisdieren waarop we niet zaten te wachten, ook al heten ze zelfs domesticus. De huismuis (Mus musculus domesticus) en – niet te verwarren – de huismus (Passer domesticus) voelen zich bij ons thuis, zonder uitgenodigd te zijn. Dat ligt anders voor de kanarie, het konijn, de hamster, de geit en het paard. We hebben ze graag om ons heen. Twee soorten huisdieren springen er echt uit: de kat en bovenal de hond. Die hebben een unieke relatie met het dominante zoogdier op deze aarde, de mens. Geen enkel ander gedomesticeerd dier is met de hond te vergelijken. De kat komt een beetje in de buurt.

Sandra Mur-Bekaert over een betere versie van jezelf

Sandra Mur-Bekaert is een ondernemer in hondenland die zeer doordacht haar bedrijf vormgeeft en invult. Ze laat tijdens deze inspiratiedag zien op welke manier je kunt professionaliseren. Veel mensen doen ‘iets’ met dieren, maar er zijn er maar weinig die durven te spreken van een bedrijf waarmee ze hun brood kunnen verdienen. En dat is volgens Sandra onterecht! Iedereen die ‘iets’ met dieren doet, heeft het in zich om de wereld te verbeteren. Mits je je hobby serieus gaat nemen en daarmee ook jezelf. Sandra zal laten zien welke stappen je kunt zetten om jezelf en je bedrijf te professionaliseren en zo ook invloed kunt uitoefenen op het verbeteren van dierenwelzijn.

Marsha Reijgwart over onze invloed op kattenwelzijn

Ongeveer 9.000 jaar geleden zijn katten bij de mens gaan wonen. Dat bleek een groot succes, want bijna een kwart van alle huishoudens heeft één of meer katten. Dankzij onderzoek weten we dat het hebben van huisdieren veel voordelen met zich meebrengt voor de mens. Maar waarom kiezen katten ervoor om bij ons te blijven wonen? Marsha Reijgwart heeft als etholoog met Esther Bouma onderzoek gedaan naar de rol van de mens op het welzijn van katten. Tijdens de inspiratiedag ga je na een korte introductie over de mens-kat relatie zelf nadenken over wat het samenleven met verschillende typen mensen voor effect kan hebben op de kat en over wat we kunnen doen om de mens-kat relatie voor beide partijen leuk te houden.

Meedoen?

Leuk! Lees meer informatie en meld je aan via de website van Edupet Education. Let op: als Keurmerkdrager kan jij je gratis aanmelden via de ledenvoordeelpagina.