Thema-avond

Angst voor honden

U zocht op op “

Thema-avond ‘Angst voor honden’

Angst voor honden komt bij alle leeftijden voor. Als hondenprofessional kom je dit zeker tegen in je praktijk. Kinderen en volwassenen die angstig zijn voor alle honden of voor één hond in het bijzonder, bijvoorbeeld. Of volwassenen met een eigen hond die bang zijn voor andermans honden. Maar ook mensen die binnen hun beroep worden geconfronteerd met vreemde honden en dit eng vinden. Welke rol kun jij als hondenprofessional spelen bij het oplossen van dit probleem, en wat moet je overlaten aan een deskundige angstbegeleider?

Het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt 14 oktober 2021 samen met Marleen van Baal van MvB InZicht een thema-avond over het begeleiden bij ‘Angst voor honden’. Aan de hand van praktijksituaties en begeleide discussies krijg je inzicht in wat er zich afspeelt bij angst, angstbeleving en het ombuigen van de angst.

Wat gebeurt er bij angst, zowel lichamelijk als geestelijk? Wat doet angst met de interactie met je omgeving én naar de honden die je tegenkomt? Is het altijd op te lossen? Na deze thema-avond heb je handvatten om de juiste keuzes te maken bij een hulpvraag.

Meer informatie vind je hier.

Ja, ik meld me aan!