Kinderzorgboerderij en dierenpension vervullen elkaars wensen

U zocht op op “

21 aug 2020, Dibevo:
Op 5 september opent kinderzorgboerderij Ons Buiten in Haaren zijn deuren. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van dierenpensionhouders Frans en Anjo Brock van Dierenwelzijnscentrum in 't Veld in vervulling.

Een tijd lang liepen Frans en Anjo met het idee rond om naast hun dierenpension ook zorg te bieden aan mensen met een beperking. De ruimte naast hun dierenpension, een weiland van 5.500 vierkante meter, was er, alleen het ontbrak de ondernemers aan expertise.

Een en een is twee

Tot het moment in juni. Frans en Anjo kwamen in contact met Monique Rijkers Idema, een docent in Nederlandse gebarentaal, het basisonderwijs en speciaal onderwijs en begeleidster van kinderen aan huis. Zij had het plan én de expertise om een kinderzorgboerderij te starten, alleen ontbrak het haar aan ruimte. Na dit contact kwam de samenwerking snel tot stand.

Transformatie weiland

In een korte tijd is het terrein van Frans en Anjo ingericht met speeltoestellen, veel jong groen, een kippenhok, moestuinen, blotevoetenpad, een natuurtheatertje, een kampvuurplek en veel meer.

Spelen en leren

Naast dat de kinderen kunnen spelen, is er ook tijd om te ontspannen, klusjes te doen, honden en paarden van het dierenpension te verzorgen, in de moestuin te werken en het vergroten van hun sociale en hun schoolse vaardigheden. Overal zit een pedagogisch doel achter.

Frans Brock is erg blij met de ontwikkelingen. “Wij vervullen onze wens om ook zorg te bieden en Monique geeft hier invulling aan en verwezenlijkt haar droom. Prachtig om de kinderen te zien groeien.”

(www.dibevo.nl)