Hondenschool

Jouw huisdier in vertrouwde handen bij Fairydogs hotel in Bedburg-Hau

Fairydogs hotel in Bedburg-Hau

Mijn naam is Mario Lehtonen, Al jaren houd ik mij intensief bezig met honden, hondengedrag en hondentrainingen. Ik heb gewerkt bij diverse hondenscholen en met diverse trainers, waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds leuk contact mee heb. Ik ben als keurmeester voor landelijke wedstrijden werkzaam geweest bij de FHN (Federatie Hondensport Nederland).

Na dit enige tijd met veel plezier gedaan te hebben zijn wij, Victoria en ikzelf, meer in de richting van het showen gegaan. Van 2015 tot 2017 ben ik werkzaam geweest voor de Raad van Beheer voor het honden welzijnsteam. Momenteel ben ik actief voor het Duitse hondenwezen (veterinair ambt). Hiervoor heb ik paragraaf 11 behaald en ik ben nu bezig voor paragraaf 10. Daarnaast heb ik voor de Nederlandse inwoners de wezenstesten en gedragstesten die men hier moet afnemen (ook de Hoge Risico (HR) honden) herschreven.

Regelmatig ben ik een van de mede beoordelaars van de gedragstesten hier in Duitsland voor de HR-honden (deze testen zijn in Duitsland verplicht). Op het gebied van gedrag ben ik goed geschoold, met dank aan goede trainers uit het verleden. Ook de nodige jaren werk- en privé-ervaring (met onze eigen honden en die van familie en vrienden) hebben mij hierbij geholpen.

Samen met mijn vrouw sta ik regelmatig op grote evenementen om demo’s te geven voor Combisport en Dog survival. Ik ben een persoon die mensen goed kan uitleggen en laten ervaren hoe honden hun baasjes nu eigenlijk zien en andersom. Soms is dit confronterend voor de baasjes, maar uiteindelijk zijn ze blij met het resultaat.

Hebben wij zelf ook honden? Jazeker, wij hebben zes honden; een Dobermann-dame, haar naam is Dolce, een Dwerg Pincher genaamd King, Ceasar en Simba (beide Beaucerons) en Spike (Akita). De vier eerstgenoemde honden zijn uitgebreid en goed getraind. Dolce is zelfs Nederlands Kampioen Combisport. Spike is inmiddels op de goede weg. King en doet het ook erg goed op shows in binnen- en buitenland. Hij is inmiddels internationaal kampioen en vader en opa van een door hem doorgegeven, mooie lijn. Ceasar is inmiddels jeugdwereldkampioen in show en internationaal. Simba is onze bewaker samen met Spike. Simba gaat inmiddels regelmatig mee om pups te laten wennen aan grote honden. Tot zover over mij, nu is het woord aan mijn vrouw Victoria.

Hallo ik ben Victoria Lehtonen, Ik ben net als mijn man zeer actief in de hondenwereld. Ik train zelf erg veel met zes rakkers, aangezien mijn man het vaak te druk heeft met het trainen van baasjes en hun honden. Mijn voorliefde voor dieren is ontstaan toen ik nog heel klein was; ik ging bij ons in de buurt voor de mensen die niet thuis waren altijd met de honden wandelen, een soort uitlaatservice dus, al op jonge leeftijd. Daarna ben ik in de paardenwereld terechtgekomen en heb veel paarden getraind, voor belangrijke springruiters in Italië.

In Nederland ben ik weer in aanraking gekomen met honden en het trainen van honden. Ik heb zelf niet de theoretische kynologische kennis zoals mijn man die heeft, maar heb een zeer grote affiniteit met honden. Zelf ben ik zeer actief binnen Europa op het gebied van showen en heb onze honden al ver mogen brengen. Verder zijn dieren mijn leven en wil ik iedere hond en zijn baasje de beste vriendschap laten beleven die zij zich wensen kunnen. Inmiddels werk ik dagelijks met onze honden en die van anderen in ons hondenhotel gevestigd in Duitsland.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken bij Fairydogs Hotel? Laat je gegevens achter via het formulier en er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen. 

Galerij

Background-image-3.jpg
background-image-01.jpg
news-tumbnail-4.png
news-tumbnail-5.png
news-tumbnail-3.png
Rectangle.png
Rectangle.jpg
Rectangle.jpg
video-background-image-1.jpg
background-image-01.jpg
news-tumbnail-5.jpg
background-image-01.jpg
Mario Lehtonen
Mario Lehtonen
Trainer: ras en gedrag
Victoria Lehtonen
Victoria Lehtonen
Trainer: allround, roedelgedrag, showtraining