Konijnentrimmer

U zocht op op “

Met je konijn naar de trimsalon

Een bezoek aan de konijnentrimmer draagt bij aan het gezond houden van jouw dier. Tijdens het trimmen wordt de vacht en huid verzorgd op een manier die aansluit bij de behoefte van het konijn, het type vacht en de omstandigheden waarin het dier gehouden wordt.

Daarnaast kunnen er andere oorzaken zijn om een trimmer te bezoeken. Zoals bijvoorbeeld een vervilt of geklit konijn, een konijn dat ziek is of niet goed door de verharing komt.

Je wilt er dan op kunnen vertrouwen, dat je bij een expert bent, die kan beoordelen wat voor jouw dier de beste trimbehandeling is. Waarbij de trimmer ook voldoende kennis heeft over het gedrag en de trimbehandeling aanpast als dat voor het welzijn van het konijn beter is.

Een goede trimmer voert een gezondheidscontrole uit en verwijst indien nodig naar een dierenarts. Daarnaast wordt met professionele materialen gewerkt die goed gereinigd en onderhouden zijn.

Aansluiting bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt in dat keurmerkdragers voor de werkzaamheden waarvoor het keurmerk is aangevraagd jaarlijks worden gecontroleerd op dierenwelzijn, positieve werkmethodes, deskundigheid wat betreft kennis en vaardigheden, professionaliteit van de organisatie en werken volgens de normen van veiligheid en hygiëne. Dat gebeurt op basis van aangeleverde informatie en controles in de praktijk.