Osteopathie

U zocht op op “

Osteopathie is een manuele – met gebruik van de handen – behandelingsmethode die het lichaam als één geheel beschouwt.

Dat geheel bestaat uit drie onderling verbonden systemen: het bewegingsapparaat (beenderen, gewrichten en spieren), het orgaansysteem (inwendige organen met bijbehorende bloedvaten en lymfesysteem) en het craniosacrale systeem (schedelbotten, hersenvliezen, ruggenmergvlies en hersenvochtcirculatie).

De taak van deze systemen is om het lichaam zo optimaal mogelijk te laten werken. Doordat ze met elkaar in verbinding staan, kunnen ze elkaar beïnvloeden. Daardoor kan er een disbalans in het lichaam ontstaan.

Een dierosteopaat richt zich op het herstellen van die disbalans en werkt aan de oorzaak van de klacht in plaats van het bestrijden van de symptomen. Blokkades in het lichaam worden opgespoord en opgelost. Dat zal de spanning verlichten, waardoor een dier vrijer kan bewegen.

Dierosteopaten die aangesloten zijn bij het keurmerk, beschikken naast hun kennis over osteopathie ook over voldoende medische kennis om de medische veiligheid te kunnen optimaliseren. Zij werken aanvullend aan en in samenwerking met andere medische disciplines.

Dragers van dit keurmerk worden gecontroleerd op alle essentiële punten zodat jij ervan uit kunt gaan dat je vol vertrouwen en zonder zorgen je dier in handen kunt geven van deze dierosteopaat.

Aansluiting bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt in dat keurmerkdragers voor de werkzaamheden waarvoor het keurmerk is aangevraagd jaarlijks worden gecontroleerd op dierenwelzijn, positieve werkmethodes, deskundigheid wat betreft kennis en vaardigheden, professionaliteit van de organisatie en werken volgens de normen van veiligheid en hygiëne. Dat gebeurt op basis van aangeleverde informatie en controles in de praktijk.

Vind een osteopaat

Aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk