Hondentrimmer

U zocht op op “

Verzorgen van vacht en huid op een manier, die aansluit bij het dier

Een bezoek aan de hondentrimmer is echt niet alleen voor honden met lang haar, die geknipt moeten worden. Trimmen is het verzorgen van vacht en huid op een manier, die aansluit bij de behoefte van het dier, type vacht en omstandigheden waarin het dier verblijft. Daarnaast kunnen er omstandigheden zijn door bijvoorbeeld bepaalde ziektes, waardoor er behoefte is om een bezoek aan de trimmer te brengen.

Je wilt er dan op kunnen vertrouwen, dat je bij een expert bent, die kan beoordelen wat voor jouw dier op dat moment het beste is.

De goede trimmer voert bovendien ook allerlei controles uit en kan op die manier professioneel advies geven.

Naast kennis en vaardigheden is het van belang dat de trimmer als geen ander weet hoe hij of zij met uw hond moet omgaan en ervoor kan zorgen dat het bezoek aan de trimmer een pleziertje wordt i.p.v. een vervelende ervaring. Uiteraard moet de trimmer over professionele materialen beschikken, die veilig zijn en goed zijn onderhouden.

Daarnaast is het belangrijk dat de professionele trimmer weet hoe te handelen bij onverwacht complexere situaties.

Al deze dingen zijn opgenomen in het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. Dragers van dit keurmerk worden gecontroleerd op alle essentiële punten zodat jij ervan uit kunt gaan, dat je vol vertrouwen en zonder zorgen bij deze Hondentrimmer aan het goede adres bent.

Aansluiting bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt in dat keurmerkdragers voor de werkzaamheden waarvoor het keurmerk is aangevraagd jaarlijks worden gecontroleerd op dierenwelzijn, positieve werkmethodes, deskundigheid wat betreft kennis en vaardigheden, professionaliteit van de organisatie en werken volgens de normen van veiligheid en hygiëne. Dat gebeurt op basis van aangeleverde informatie en controles in de praktijk.

Vind een hondentrimmer

Aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk