Dierenasiel

U zocht op op “

Een huisdier herplaatsen of adopteren

Ben je op zoek naar een nieuw huisdier en je wilt asieldieren graag een kans geven, dan is dat een prima keuze, want er zijn genoeg leuke huisdieren in de asielen te vinden. Je wilt er dan op kunnen vertrouwen, dat je een dier meeneemt uit het asiel, welke goed bij jou en je woon- en leefsituatie past.

Het kan ook zo zijn, dat je om wat voor reden dan ook niet langer voor je huisdier kunt zorgen. Het lukt niet altijd om een goed ander huis voor je dier te vinden. Ook dan wil je zeker weten dat je je dier brengt naar een asiel waar ze datgene doen wat in het belang van jouw dier is. Bij alle verdrietige dingen is het een troost als je daar op kunt vertrouwen.

Huisvesting, verzorging, voeding, tijd en aandacht zijn erg belangrijk, maar ervoor zorgen dat er in de behoeftes van het dier wordt voorzien, is het allerbelangrijkst. Verder is het van belang dat het dierenasiel goed georganiseerd is en met deskundigheid de zorg en verantwoordelijkheden op zich neemt en uitvoert.

Al deze dingen zijn opgenomen in het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk. Dragers van dit keurmerk worden gecontroleerd op alle essentiële punten zodat jij ervan uit kunt gaan, dat je vol vertrouwen en zonder zorgen bij dit Dierenasiel aan het goede adres bent.

Aansluiting bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt in dat keurmerkdragers voor de werkzaamheden waarvoor het keurmerk is aangevraagd jaarlijks worden gecontroleerd op dierenwelzijn, positieve werkmethodes, deskundigheid wat betreft kennis en vaardigheden, professionaliteit van de organisatie en werken volgens de normen van veiligheid en hygiëne. Dat gebeurt op basis van aangeleverde informatie en controles in de praktijk.