Fysiotherapie

U zocht op op “

Dierfysiotherapie richt zich op de behandeling en begeleiding van dieren met zowel acute als chronische klachten aan het bewegingsapparaat. Denk bijvoorbeeld aan de revalidatie na een trauma, na een periode van minder fysieke belasting of na een operatieve ingreep.

Preventief werken is ook mogelijk, bijvoorbeeld bij sporthonden. Bij oudere honden kan dierfysiotherapie helpen de fysieke achteruitgang te vertragen. De dierfysiotherapeut werkt op verwijzing van een dierenarts.

Net als de humane fysiotherapie kent de dierfysiotherapie verschillende behandelingsmogelijkheden, bijvoorbeeld massage, stretching, oefentherapie en lasertherapie. Naast de behandelingen geeft de dierfysiotherapeut adviezen om het herstel te bevorderen en huiswerkoefeningen waarmee de eigenaar samen met zijn dier thuis aan de slag kan.

Dierfysiotherapeuten die aangesloten zijn bij het keurmerk, beschikken naast hun kennis over fysiotherapie ook over voldoende medische kennis om de medische veiligheid te kunnen optimaliseren. Zij werken aanvullend aan en in samenwerking met andere medische disciplines.

Dragers van dit keurmerk worden gecontroleerd op alle essentiële punten zodat jij ervan uit kunt gaan dat je vol vertrouwen en zonder zorgen je dier in handen kunt geven van deze dierfysiotherapeut.

Aansluiting bij het Martin Gaus Dierenwelzijnskeurmerk houdt in dat keurmerkdragers voor de werkzaamheden waarvoor het keurmerk is aangevraagd jaarlijks worden gecontroleerd op dierenwelzijn, positieve werkmethodes, deskundigheid wat betreft kennis en vaardigheden, professionaliteit van de organisatie en werken volgens de normen van veiligheid en hygiëne. Dat gebeurt op basis van aangeleverde informatie en controles in de praktijk.

Vind een fysiotherapeut

Aangesloten bij het Martin Gaus Keurmerk