Serieus verder trainen met je hond.

Gehoorzaamheidtraining (G&G)

U zocht op op “

Gedrag en Gehoorzaamheidstraining bij BergseBeestenBoel in Geertruidenberg.

Gedrag en Gehoorzaamheid (ook wel Obedience genoemd) is een tak van hondensport waarbij zowel de hond als de baas geconcentreerd te werk gaan. Deze tak van sport begint eigenlijk bij elke hondenbezitter die een puppycursus volgt bij een hondenschool/vereniging. Hier leer je de hond te laten zitten; af te gaan; bij je te komen etc. etc.

Dit is vrijwel bij elke hondenschool/vereniging de basis om mee te beginnen. Het is ook erg leuk om te zien dat je een hond verschillende oefeningen kunt aanleren. Deze zijn niet alleen leuk maar vaak ook handig in het dagelijkse leven. 

Gedrag & Gehoorzaamheid is in de jaren ’50 ontstaan uit de visie dat honden zowel binnen als buiten de tentoonstellingswereld, toch een zekere mate van gehoorzaamheid moetsen vertonen. Vanuit die filosofie werd het Gedrag & Gehoorzaamheidsprogramma ontwikkeld, inclusief bijbehorende exameneisen. 

In de begintijd lag de nadruk vooral op het opvoedkundige aspect van het programma. Door de jaren heen veranderde het karakter steeds meer van “opvoeden” in “trainen”. Tegelijkertijd werd ook het competitieve element steeds belangrijker. Deze sport wordt door de Raad van Beheer FCI-obedience genoemd zodat deze sport ook internationaal beoefend kan worden. 

Ja, ik heb interesse!

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.